Smaklig måltid

Mat & Dryck

Vår köksmästare Cecilia Wennströms filosofi är att maten ska vara vällagad och välsmakande. Vi använder gärna närproducerade råvaror från några av våra många lokala leverantörer. 

För att alltid kunna erbjuda våra gäster högklassiga kvalitetsviner samarbetar vi med en vinimportör med ett omfattande nätverk av vinproducenter med verklig yrkesstolthet. De vinpaket vi föreslår till respektive helgmeny är speciellt sammansatt för att ge er bästa möjliga totala upplevelse av måltiden.

25 Maj 2018

Fredagens meny

Mat

Förrätt

Sparrispannacotta med löjrom

Varmrätt

Majskyckling med grön sparris samt körvelbeurreblanc

Efterrätt

Rabarberkompott med vanilj & vitsparrisglass

Vin

ALBERT MANN RIESLING

Alsace, Frankrike

BLASON DE BOURGOGNE PINOT NOIR

Bourgogne, Frankrike

LA SPINETTA MOSCATO D’ASTI

Piemonte, Italien

 2 Juni 2018

Lördagens meny

Mat

Förrätt

Gös & pilgrimmsmussla tartar med syrad lök och gurka samt gräslöksolja

Varmrätt

Majskyckling med körvel beurre-blanc, rädisor, sockerärtor samt grön sparris

Efterrätt

Bärsoppa smaksatt med Sauternes och basilika. Serveras med hallonsorbet

Vin

ABBOTTS & DELAUNAY SAUVIGNON BLANC

Pays d’Oc, Frankrike

DOMAINE BOUSQUET CHARDONNAY

Mendoza, Argentina

BRACHETTO ROVERO

Piemonte, Italien

"På Wirsbo herrgård använder vi även vårt fina trädgårdsland och vår fantastiska äppelpark.

 

Wirsbo Fröknäcke

En av de vanligaste frågorna vi får från våra gäster är ”Vad är det för knäckebröd ni har? Kan jag få receptet?”. Självklart säger vi! Här bjuder vi på receptet!